badoo

Badoo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Fördelar

👍 Ett stort antal användare. Det är lätt att hitta någon att chatta med när som helst, eftersom det finns medlemmar av alla raser, åldrar och inriktningar.
👍 Snabb och enkel registrering
👍 Även användbart för att få nya vänner
👍 Vänlig gemenskap och många människor som är villiga att dejta.

Nackdelar

👎 Rekommenderas inte starkt för att hitta ett långsiktigt förhållande
👎 Begränsad sökning: föreslår endast medlemmar i ditt område
👎 Det är för dyrt att använda premiumfunktioner
👎 Många profiler är oseriösa

Badoo är en hybrid mellan en dejtingwebbplats och en plattform för sociala nätverk och har över 470 miljoner registrerade medlemmar. På den romantiska plattformen kan du hitta dejter, träffa nya vänner och till och med framtida makar. Badoo har en omfattande databas och finns som en mobilapp och en stationär webbplats. App-versionen är mer populär och bekvämare, men båda har liknande funktioner.

Topprankade dejtingsajter i Sverige
 1. be2 (matchning av affinitet)
 2. 30Dejting (över 30 år)
 3. 40Dejting (över 40 år)
 4. Singles 50 (över 50 år)
 5. 60Dejting (över 60 år)
 6. Academic Singles (hitta utbildade singlar nära dig)
 7. C-Date (sporadiska relationer)

Badoo vill skapa en visuellt imponerande sida och lägger större vikt vid bilder än profilinnehåll. Det är möjligt att ha ett tomt konto och ändå få medlemmar intresserade av dig om du har ett attraktivt foto. Orsaken till detta är uppenbar: människor är knappast intresserade av långvariga relationer. De flesta av dem är Badoo för tillfälliga möten.

Den här dejtingsajten använder sig av din IP-adress för att avgöra var du befinner dig. Det senare avgör vilka matchningar du får. Om du surfar från din hemstad kan du vara beredd på att se många bekanta ansikten, inklusive dina grannar, klasskamrater och vänner. Men om du använder den i ett annat geografiskt område visas invånarna på den platsen, och det är där Badoo utmärker sig.

Den här plattformen kan hjälpa dig att träffa nya människor när du reser. Det är också möjligt att ha one night stands och ha kul.

Demografi

Badoo är världens största dejtingsajt med över 400 miljoner användare världen över och cirka 12 miljoner medlemmar i USA. Appen är mycket aktiv och registrerar cirka 300 000 inloggningar per dag. Ungefär 60 % av användarna är män, medan kvinnor står för ungefär 40 %.

Badoo är öppet för människor i alla åldrar, men när det gäller åldersgrupper är användningsnivåerna högst bland besökare i åldern 25-34 år. Därefter kommer medlemmar under 18-24 år, följt av 35-44 år, 45-54 år och så vidare. Den yngre generationen är inte intresserad av något annat än tillfällig dejting. Äldre användare som söker ett seriöst engagemang kan känna sig utelämnade med färre matchningar.

Registrera

Registreringsprocessen är ganska enkel här. Du behöver bara ange några få uppgifter som behövs för att starta processen, till exempel:

 • Ditt namn
 • Plats
 • Genus
 • Intressen (chatt, vänskap eller dejting)
 • Sexuell preferens
 • E-postadress

Du kan också hoppa över detta steg genom att logga in via Facebook eller Twitter.

Nästa steg är att verifiera din profil genom att klicka på länken som du fick i din e-postadress. Detta leder dig direkt till din profil. En sak som förenklar registreringsprocessen på den här plattformen är att du inte behöver göra ett personlighetstest. Registreringen går alltså ganska snabbt.

Det sista steget är verifieringen av kontot. Du kan alltid använda plattformen utan detta steg, men de funktioner som du har tillgång till utan verifiering är ganska begränsade. Kontoverifiering kan göras med en av två metoder:

Länka Badoo-kontot till något annat konto i sociala medier: detta kan göras via Facebook eller Twitter. Din profilbild från dessa sociala nätverkssajter visas direkt på ditt Badoo-konto.
Verifiera din identitet via telefon: du behöver bara klicka på din bild i samma format som visas på skärmen och klicka på OK. Denna bild kommer inte att visas på din profil, utan kommer endast att användas för verifiering.

Sökning av profiler

Funktioner som t.ex. matchningar och personer i närheten arbetar mycket effektivt för att hitta en matchning för dig. För att göra processen ännu enklare kan du använda olika filter för att sortera profilerna i ordning. Några av de vanligaste filtren som finns på webbplatsen är:

 • Könstillhörighet
 • Åldersintervall
 • Plats
 • Intresserad av att chatta, bli vän eller dejta
 • Människor från avlägsna platser

Eftersom Badoo inte ber om personlig information från användarna, inklusive deras intressen, åsikter och övertygelser, är den här plattformen i allmänhet en attraktiv plats för dejting och tillfälliga möten. Det är dock helt upp till användaren hur han eller hon väljer att gå vidare.

Kommunikationsmetoder

Det är ganska imponerande att ta kontakt med de olika Badoo-profilerna. Du kan alltid välja någon av följande funktioner:

 • Möten: Om du gillar eller ogillar en profil kan du direkt visa ditt intresse för en profil och fånga deras uppmärksamhet.
 • Personer i närheten: Du kan alltid söka efter personer via plats och gilla deras profil eller lägga till dem i din favoritlista.
 • Meddelanden: Meddelanden på Badoo är helt gratis för alla användare. Den här funktionen är den viktigaste för den här plattformen, eftersom endast ett fåtal dejtingsajter accepterar gratis meddelandetjänster. Men du kan bara få tillgång till den här funktionen efter att du har laddat upp en profilbild. Anmälningsfunktioner i e-post och webbläsare ser till att du får kännedom om alla meddelanden som skickas till dig. Om du får stötande eller olämpliga meddelanden kan du alltid blockera dem från att skicka meddelanden till dig.
 • Utvalda användare: Denna tjänst kan endast användas med krediter och ger dig möjlighet att få mer uppmärksamhet och popularitet. Din profil visas för alla matchande profiler i det högra hörnet, och de kan alltid välja att kontakta dig.

Funktioner för gratis medlemskap

 • Tillgång till olika filter vid profilsökning.
 • Obegränsat antal profiler att bläddra i
 • Alla typer av meddelandetjänster är tillgängliga för alla.
 • Kan spela som eller inte spela i mötesfunktioner.
 • Du kan se besökarna på din profil.
 • Tillgång till liknande sökfunktion
 • Kan verifiera din profil.

Förstklassiga funktioner

Eftersom Badoo är en originell hybrid av socialt nätverk och dejtingapp eller dejtingsajt förväntas den också ha intressanta tilläggsfunktioner, och den goda nyheten är att Badoo har det. Grundmedlemskapet ger dig de grundläggande funktionerna du behöver för att börja använda Badoo, men om du vill få ut det mesta av det är det viktigt med en premiumprenumeration (betald). Ett premiummedlemskap ger dig tillgång till “superkrafter” på webbplatsen eller appen. Några av de mest anmärkningsvärda premiumfunktionerna är:

 • Osynlighet
  Dessa funktioner ger dig ett slags spökliknande karaktär, du är där och osynlig. Utforska programmet/platsen utan att någon märker det.
 • Favoriter
  Med den här funktionen vet du var du står i förhållande till andra användare. Du får veta vilka användare som har gjort dig till sin favorit.
 • Matchröster
  På Badoo har du tillgång till en lista över personer som röstar positivt när de träffar dig.
 • Chatta med nya användare
  På så sätt kan du chatta med nya medlemmar så snart de blir medlemmar.
 • Populära medlemmar
  Du kan chatta med populära medlemmar på webbplatsen/appen. Detta är en gyllene möjlighet.
 • Meddelanden
  Ditt meddelande prioriteras i listan över alla dina kontakter. Att få svar på dina meddelanden före andra gör det hela ännu roligare.
 • Ändra omröstningen om mötesplatsen
  När du använder mötesfunktionen kan du rösta nej eller ja till de personer du har träffat. Om du har röstat “nej” och bestämmer dig för att ångra det kan du korrigera dina misstag med Badoos premiummedlemskap.
 • Klistermärken
  Klistermärken har ett sätt att göra din chatt roligare; du har möjlighet att krydda din chatt med premiumfunktioner.
 • Inga annonser
  Tack vare premiumabonnemanget kan du njuta av Badoo utan annonser.

Alternativ till Badoo
 1. be2 (matchning av affinitet)
 2. 30Dejting (över 30 år)
 3. 40Dejting (över 40 år)
 4. Singles 50 (över 50 år)
 5. 60Dejting (över 60 år)
 6. Academic Singles (hitta utbildade singlar nära dig)
 7. C-Date (sporadiska relationer)
Besök Badoo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *