tinder

Tinder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Tinder är en dejtingapp för Android och iOS, som även finns i en webbläsarversion. Det är en av de mest populära nätdejtingtjänsterna i Norge, men inte den bästa. I den här artikeln förklarar vi hur appen fungerar och ger dig några tips om hur du kan få ut det mesta av den.

Topprankade dejtingsajter i Sverige
 1. be2 (matchning av affinitet)
 2. 30Dejting (över 30 år)
 3. 40Dejting (över 40 år)
 4. Singles 50 (över 50 år)
 5. 60Dejting (över 60 år)
 6. Academic Singles (hitta utbildade singlar nära dig)
 7. C-Date (sporadiska relationer)
Fördelar

👍 Enkelt, modernt gränssnitt
👍 Swiping-funktionen är beroendeframkallande
👍 Gratis att använda den grundläggande appen
👍 Videochatt

Nackdelar

👎 Mer inriktat på uppkopplingar än på relationer
👎 Många olika sätt att spendera pengar på.

Komma igång med Tinder

Tinder är en app (tillgänglig för både iOS och Android), men du kan också registrera dig via webben på datorn, även om det inte är den föredragna plattformen. Det första steget är att logga in via Facebook eller, om du inte vill att Facebook ska ha ännu mer data om dig, via ett sms till din telefon. När du har fått och skrivit in en verifieringskod låter Tinder dig komma igång.

Först måste du fylla i några enkla inledande uppgifter: namn, ålder, kön, e-post och en captcha för att verifiera att du är en människa. Precis som många andra webbplatser ber Tinder dig att tillåta att skicka meddelanden om nya matchningar till dig via webbläsaren. Om du absolut behöver veta om någon har visat intresse för dig medan du sliter över ett kalkylblad i Google Sheets eller skriver ett e-postmeddelande är det kanske något för dig, men andra kanske vill hålla Tinder begränsad till sin egen app.

Och… det var allt. Det finns inga ytterligare krav på profilskrivningar, och inget fält med menyalternativ som frågar om du gillar långa människor, rökare, drickare, religiösa typer eller vilken sorts kaffe du föredrar. Tinder slänger dig bara rakt in i dejtingpoolen och ber dig börja swipa – fast i det här fallet på skrivbordet kan medlemmarna använda pil- eller Enter-tangenterna och mellanslagstangenten för att röra sig genom mänsklighetens boskapsupprop.

Gränssnitt och profiler

Tinder handlar om appen, i det här fallet iOS-appen på en iPhone 11. Innan du dyker ner i swipingen kan du lägga till mer till din profil, även om Tinder inte aktivt ber om det. Inställningsfunktionen är först och främst utformad för att få dig att spendera pengar, med uppmaningar att registrera dig för Tinder Gold, Tinder Plus, Boosts och Super Likes (alternativ som diskuteras i ett senare avsnitt). Därefter kan du ställa in din Swipe Location till din nuvarande plats, eller var du planerar att vara snart om du till exempel ska åka på semester och vill ställa in några dejter i förväg.

Du har sedan möjlighet att ändra vad du letar efter (män eller kvinnor), hur långt bort de ska vara (1 till 100 miles) och åldersintervall (18 till den övre gräns du väljer). Intressant nog kan du också välja att dölja din profil i kön (de kallar det för kortstapeln) så att du inte kan ses eller swipas på. Med denna inställning kan du dock fortfarande skicka meddelanden till dina matchningar, förmodligen för att du ska kunna stanna kvar på Tinder, chatta med dina val och inte bli störd av nya friare. I fältet Redigera information kan du lägga till bilder, skriva det obligatoriska avsnittet Om dig, ange din jobbtitel, ditt företag och din skola samt ansluta din Instagram. Du kan även välja att dölja din ålder och din plats.

Efter att ha gett dig in i själva jakten – och gör inga misstag, Tinder känns som en jakt – är det lätt att förstå exakt varför appen är så beroendeframkallande. Om du inte har levt under en sten vet du hur den här delen fungerar: Svep till höger om du är intresserad av någon och till vänster om du inte är det. Din tumme är domare, jury och bödel och agerar utifrån instinkt och omedelbar bedömning av människan på andra sidan skärmen. Det fungerar eftersom det är brutalt i sin omedelbarhet, vilket är anledningen till att andra dejtingappar, inklusive Bumble och OkCupid, har kopierat det.

Träffa människor på Tinder

Genom att svepa till vänster får ett foto ett Nope-överlägg, medan du genom att svepa till höger får ett foto en gilla-stämpel. Foton fastnar på tummen när du flyttar dem, vilket ger dig en taktil känsla av kontroll. Tryck på ett fotos högra sida för att titta på nästa foto, tryck på den vänstra sidan för att gå tillbaka. Tryck på botten för att titta på profilen (som om någon bryr sig om vad folk säger eller tycker på Tinder), och svep uppåt för Super Gilla. Du kan skicka någons profil till en vän för att se vad de tycker. Svep ett dussintal gånger och Tinder visar dig en annons eller en uppmaning att läsa något som en Guide To Dating.

Du kan också använda X-, stjärn-, hjärt- och andra ikoner längst ner på skärmen, men varför bry sig? Det är roligare att bara fortsätta svepa. När två personer båda har svept höger på varandra är en matchning gjord. För gratisanvändare vet du inte om någon har valt dig förrän du redan har valt dem. Gratisanvändare har också ett begränsat antal gilla-markeringar som de kan ge på en dag.

Sökfunktionen är helt klart till för att hitta tillfälliga matchningar – till en början kändes det lite konstigt att få upp potentiella matchningar från Missouri, Austin, New York eller till och med Island – men kom ihåg att det här inte är tänkt för att hitta människor för evigt. Det är inte det som lockar.

Tinder är mycket medveten om sin alfastatus bland mobila dejtingappar. Tinder är så aktivt och populärt att om du tillhör en viss generation är det nästan konstigt att inte åtminstone ha någon Tinder-erfarenhet. Så appen är inte rädd för att experimentera med nya funktioner eller att dumpa dem när de inte fungerar. Minns du de Snapchat-liknande Tinder Moments? Men eftersom det tyvärr kan leda till tragiska resultat att träffa främlingar (män) på internet har Tinder också robusta säkerhetsfunktioner, bland annat fotokontroll i realtid och möjligheten att dela information om din dejt, som tid och plats, med räddningstjänsten via Noonlight.

Slutligen är kanske ett av de bästa små påskäggen i Tinder att skrivbordsversionen har en funktion för arbetsläge som ändrar gränssnittet så att det ser ut som ett Google Doc så att du inte åker fast när du klickar runt när du är på jobbet. Det är så effektivt att du kanske faktiskt nästan stänger av webbläsarfliken efter att ha gjort lite arbete vid sidan om och kommer tillbaka till den och tror att det är ett riktigt kalkylblad. Bra spelat, Tinder.

Premium Extras

Tinder Plus och Tinder Gold är lite förvirrande, särskilt eftersom en del av de saker du kan betala för är gratis om du har lite tålamod. Tinder Plus ger dig obegränsat antal likes, obegränsat antal rewinds (eller möjligheten att ändra dig om en swipe), en gratis Boost varje månad och möjligheten att swipa runt om i världen. Du kan också stänga av annonser och välja vem som ser dig. Tinder Gold går längre och låter dig omedelbart se vem du redan har matchat med innan du sveper och ger dig full tillgång till Top Picks (som personer som inte har Gold endast kan se ett fåtal av åt gången).

Boost och Super Likes är mer enkla – Boost ökar din synlighet och Super Likes är i princip ett tecken utöver “ja, du är het”. Tinder ger dig några Super Likes gratis per dag, men du måste betala för alla dessa Boosts.

Bottenlinje

Om du är ute efter att ha roligt snarare än att ingå ett varaktigt åtagande är Tinder appen för dig. Även om det inte är ovanligt att du hittar en livspartner med Tinder, bör du kolla in Match, PCMag:s andra Editors’ Choice för dejtingappar, för seriösa dejter. Med det sagt gör Tinder exakt vad den säger att den ska göra – hjälpa dig att hitta en snabb dejt. Den är rolig, lite respektlös och, att döma av dess popularitet, ger den resultat.

Alternativ till Tinder
 1. be2 (matchning av affinitet)
 2. 30Dejting (över 30 år)
 3. 40Dejting (över 40 år)
 4. Singles 50 (över 50 år)
 5. 60Dejting (över 60 år)
 6. Academic Singles (hitta utbildade singlar nära dig)
 7. C-Date (sporadiska relationer)
Besök Tinder

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *